Akıllı Park Projesi Lansmanı

Akıllı Park Projesi Lansmanı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile beraber gerçekleştirdiğimiz  “Akıllı Şehirler” projesinden hareket edilerek kentin çağın gerekliliklerine uygun bir yapıya kavuşmasını sağlamak amacıyla devreye konuşan “Güvenli Park” projesi için basın tanıtım toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla düzenlendi.

   Dijital ve teknolojik hizmet ağının şehirdeki etki alanını genişletmek adına insanı merkeze alan projelere ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyan yerli ve milli “Güvenli Park” projesinin tanıtımı için Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi’nde basın lansmanı organize etti. Lansmanda Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve Gaziantep İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Bekmez yer aldı.

ŞAHİN: GÜVENLİ ŞEHİR GAZİANTEP İÇİN TEKNOLOJİYİ KULLANIYORUZ

   Lansmanda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, artık yeni bir dünya kurulduğuna işaret ederek, “Yeni dünyada ‘Akıllı Şehirler’ en önemli başlık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde yaklaşık 1 buçuk yıl önce önemli bir sempozyum yapmıştık. O sırada şehrin nasıl akıllı olunacağına dair bana bir soru yöneltilmişti. Ben de ‘şehrin sorunlarını çözmek için teknoloji kullanılıyorsa şehir akıllıdır’ cevabını vermiştim. Yapay zekalı yüz tanıma sistemine sahip kameralar ve yazılımın donanımın yer aldığı koordinasyon merkezimiz aracılığıyla Güvenli Park sistemimizi oluşturduk. Bir annenin parkta otururken kendini ve ailesini güvende hissetmesi gerekiyor. Güvenli Park, hem yerli hem de milli bir proje. Güvenliğimizi tesis etme konusunda çok önemli bir görevi var. Güvenli şehir Gaziantep için teknolojiyi kullanıyoruz” diye konuştu.

GÜL: BU GÜVENLİK SİSTEMİNİN SUÇA KARŞI CAYDIRICILIĞI VAR

   Gaziantep Valisi Davut Gül, Güvenli Park projesinin il genelindeki bütün parklarda olması gerektiğini söyleyerek, “Bu sistemin klasik anlamda suçluyu bulan ve bunu kaydeden kamera özelliği taşıması gerekiyor. Gaziantep, parklarda bulunan güvenlik kameralarının ötesinde herhangi bir tehdit durumunda alarma geçen ve uyarı veren bir kameralarla örnek bir güvenlik sistemi oluşturdu. Bu güvenlik sisteminin suça karşı bir caydırıcılığı var. Anneler, çocuklar ve dezavantajlı gruplar hangi saatte olursa olsun rahatlıkla gezintiye çıkabilecekler. Umarım bu örnek diğer parklarımıza da yayılır” ifadelerini kullandı.

   Gaziantep İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Bekmez, tamamen milli bir yazılıma sahip olan bu projede yer almaktan gurur duyduğunu ve kendisinin de hayali olduğunu ifade ederek, “güvenlik hizmetini en etkili şekilde yerine getirmek için teknolojik imkanlardan istifade etmek gerekiyor” şeklinde konuştu.

   Gaziantep Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, yıllar önce belediyeler ve kent güvenli temalı bir sempozyumda konuşmacı olduğunu hatırlatarak, sempozyumda uluslararası kaynaklardan faydalanarak parkların güvenliği için bir çalışma yaptığını aktardı, şu anki projenin ise Avrupa’da görülen örneklerin üstünde olduğunu dile getirdi.

 Lansmanın sonunda Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve Gaziantep İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Bekmez, Güvenli Park’a ilişkin protokol imzaladı.